fredag 12 oktober 2012

Matrummet

Jag bara älskar vårt matrum. Det ligger i direkt anslutning till vårt kök och är helt klart det mest lyckade projektet vi gjort i vårt hus. Glasdörrar och takfönster ger en fantastisk rymd och mycket ljus. 


Härifrån har vi utsikt över trädgården och eftersom rummet vetter åt norr har vi inga större problem med att det blir för varmt på sommaren. Tidigare fanns det ett trädäck här men när vi gjorde tillbyggnaden sparade vi en snutt av det. Med hjälp av bambu, plank, dörrar och glastak skapades vårt härliga uterum. Mellan uterummet och matrummet har vi vikdörrar så att vi kan öppna upp och duka långbord om det skulle behövas.
Här samlas vi i familjen, inte bara för att äta och umgås utan också för läxläsning och jobb. Jag sitter gärna i soffan med ett glas vin och pratar med L medan han fixar helgmiddagen. I soffan njuter jag även av en go tidning eller två, värmande filtar och ulliga fårskinn. Det och tända stearinljus håller undan höstmörkret för mig och sätter guldkant på livet.

Ha en fortsatt skön och härlig helg!

Kram

8 kommentarer:

 1. Varifrån kommer lyktan som står på golvet framför rottingkofferten? Grymt snygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Lyktan kommer från butiken Kudde & Kandelaber, kuddeokandelaber.se. Kram

   Radera
 2. Det ser ju superfint ut! Härligt mycket ljus och bra utekontakt, I like!
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt och användbart rum.
  Kram :)

  SvaraRadera
 4. Hej, Vilket fantastiskt fint rum, ser alldeles underbart ut!

  SvaraRadera
 5. Nu har jag kollat runt lite mer på din blogg. JÄTTEFIN!! Bra jobbat, vi verkar ha en del gemensamt. Jag återkommer en annan dag...

  SvaraRadera
 6. Så härligt med ett stort rum i norrläge som badar i ljus - ateljékänsla.

  kram

  SvaraRadera
 7. Och där, just där har jag haft äran att sitta många gånger! Numera mer kaffe än vin som det var förr. Dax att ändra på, tycker jag ; ) ! Kram till dig Eva!
  Charlotta

  SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...