söndag 28 juli 2013

Lata dagar vid poolen


Det började med en zinkbalja som båda barnen fick plats i när de var små. Sedan dess har baljan vuxit med tiden. Vatten, den bästa leksaken. Vi har haft alla möjliga uppblåsbara varianter och till sist bestämde vi oss för att skaffa en permanent pool, en "riktig"pool. 


Liksom många andra var vi skeptiska: "Men är det inte mycket jobb med en sån där pool?".  


Nej, det tycker vi inte. Inför vintern töms poolen på halva mängden vatten och sen lägger vi över ett poolskydd. När badsäsongen närmar sig fyller vi (= L) på med vatten och gör en rejäl poolrensning med allt vad det innebär. Med en bra pump, ett reningsverk och en klortablett då och då sköter den sig själv resten av sommaren. Vi har grävt ner poolen till hälften och sedan klätt sargen med säckväv för att göra den mer diskret.  L har också fixat en dusch. Golvet till duschen är ett lock som hört till en gammal tvättgryta. 


Kram

7 kommentarer:

 1. Så härligt med en egen pool. Ser väldigt fint ut. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Super snyggt och underbart att kunna ta sig ett dopp hemma när man helst önskar.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. tycker det ser så härligt ut. kan tänka mig att det blivit många dopp i sommar
  kram åsa

  SvaraRadera
 4. Det ser onekligen väldans inbjudande ut, även för värsta badkrukan. Som helst vill ha 27 grader. I vattnet! Kanske temperaturen i zinkbaljan skulle passa mig bättre?
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Det är faktiskt min dröm, gammal simmare som jag är, att ha en egen pool. Så länge vi bor här kommer drömmen nog tyvärr aldrig att slå in. Får bada i badkaret istället. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Förutom trädgården så ser ert hus jättefint ut!

  SvaraRadera
 7. Hm, det är några i familjen som önskar en pool, men det har väl inte varit min och mannens högsta prioritet kanske. Men nu har jag ju i alla fall sett hos dig (och andra) att det faktiskt går att ha riktigt snyggt fast det finns en pool. Och vad fint hus ni har det som syns!!!

  Kör vidare med zinkbadkaret att doppa fötterna i så länge vi ;)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...