måndag 15 juli 2013

Nävor i äppellunden Senaste tillskottet av blommor i vår trädgård är den söta nävan 'Rozanne'. Var egentligen ute efter 'Jolly Bee' men fick då på plantskolan veta att det var samma sort! Tidigare fanns det nämligen en näva som hette 'Jolly Bee' som småningom visade sig vara identisk med 'Rozanne'. Därför bestämdes det att växten skulle heta 'Rozanne'. Så, då har vi rett ut det.


Plantorna har jag satt vid buxbomskloten i äppellunden där den ska få täcka barjorden i framkant. Den trivs i sol, halvskugga och skugga, blommar i tre månader, lär växa starkt, är villig att breda ut sig och förökas genom delning. Kort sagt; den var svår att motstå och måste självklart testas. Nu återstår att se ifall den håller vad den lovar.

Kram

3 kommentarer:

 1. Så söt näva, och kärt barn har visst många namn!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Rozanne är jättebra, en favorit! Och den blommar länge, från juli till november! Men den blir ganska yvig, jag satte min i kanten på en rabatt och tyckte det var snyggt att den vällde ut över kanten. Men ibland är det svårt att komma förbi för gången är helt täckt. Förra året slarvade jag nog med vattningen för då blev den brun. Men efter en rejäl nerklippning kom den igen med nya fräscha blad och blommor. Puh, det här blev visst en hel uppsats.
  Lycka till med Rozanne!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...