söndag 12 januari 2014

Nackdel blir fördelDet var ett tag sen jag var i trädgården och under min runda kunde jag konstatera att det behövs en rejäl städning. Grenar har brutits och insynsskyddande vassmattor har blåst omkull i stormarna. Men det får helt enkelt vänta. Det spås kallare tider och snön lär vara på väg. En del glädjeämnen finns förstås också. Buxbomen som står där så krispigt grön och vackraste julrosen från trädgårdsvännen Katarina blommar. 

Hade gärna sett att vintern fortsatte att vara grön, men det är bara att gilla läget. För mig är det inte speciellt svårt, för kyla och dåligt väder ute innebär tid och möjlighet till roliga projekt som att måla och möblera om inomhus. Det svåra är att få resten av familjen att gilla det läget.

Kram på er.

Eva

7 kommentarer:

 1. Vad roligt med knopp i julrosen! Kliar det inte i fingrarna på dig att få sätta igång och röja? Jag håller också på inne (sorterar och slänger), det är OK men det slår absolut inte att vara ute tycker jag. Men jag får väl lugna mig lite..
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Fint med knopp i julrosen!
  Jag ser gärna att det kommer lite snö nu och sen får våren gärna komma efter sportlovet. Kan amn få önska väder så??? :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag älskar att få vara i trädgården men uppskattar även denna tiden på året då man får spendera tid inne som gör att man får lite ordning där med. Att läsa är även något jag gör mer vid denna årstiden och sen blir det ljudböker.

  Kram kram Anna

  SvaraRadera
 4. Här har det kommit lite snö nu, känns bra att växterna får ett täcke nu när det blir kallare. Jag längtar till våren men först måste det få vara skidåkning, sparkåkning och lite snowracer och pulka för ungarna. Vi bor ju i Norrland, om än södra.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder! Här faller den första snön så försiktigt. Blir till att plocka fram kameran imorgon. Man måste nämligen vara kvick här vid kusten för vips så har den regnat bort...
  kram
  Milla

  SvaraRadera
 6. Vilka otroligt vackra bilder!! Fick riktiga vårfeelis! :)

  /Kitty

  SvaraRadera
 7. Härlig knopp på julrosen! Och mycket frodigt grönt - det gör sån skillnad i vinterträdgården. Efter köldvarningen var jag ute och skapade grottor runt 3 julrosor jag har här som hade ränt iväg kopiöst efter nyår. Hoppas det räcker för att spara knopparna från kylan.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...