söndag 24 augusti 2014

Afrikas blå lilja en masse

Vi har tillbringat många semestrar i Frankrike. Olika delar av landet har utforskats och denna gång blev det en tripp till badorten Cabourg i Normandie. Hotellet ligger otroligt vackert intill en fin och långsträckt sandstrand.


Med tanke på läget var det som väntat mycket gräs och sand vid hotellet men lite överraskade blev vi allt när vi kom närmare:

Likt tjuren Ferdinand stod jag där med ögon stora som tefat och bara gapade.
 Tror aldrig att jag sett så stora exemplar av afrikas blå lilja förut och så många på en gång! Lusten att kasta mig handlöst ut i liljehavet och rulla runt var stor, mycket stor, men jag besinnade mig. Hur skulle det sett ut? Jag är olyckligt förälskad i Agapanthus. Trots många envisa försök med både lökar och fullvuxna exemplar lyckas jag aldrig med den. Här fick jag nu mitt lystmäte mättat för ett tag, det är alltså så här den ska se ut. Lägg därtill stora, krispiga buxbomsbollar, även de en masse, och trädgårdsupplevelsen var total. Magnifique!

Tyvärr var vädret, för ovanlighetens skull, inte på vår sida denna gång. Det regnade och åskade i stort sett varje dag. Men Cabourg visade sig vara en charmig, grön och välklippt liten stad. Mer om det sen.
Kram

5 kommentarer:

 1. Hjälp vad snyggt! Men det var nog tur att du besinnade dig, tack för det.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Oh, never have seen so much lilies on one place! Have some white too! Can't wait to see more pictures of your holidays!
  All my best
  Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Det är ju så häftigt med MYCKET av allt! Jag fick en jättestor agapanthus av en kund ifjol, som hon inte ville ha och den hade ändå aldrig blommat. Den såg inte mycket ut för världen i våras och jag trodde knappt heller att det skulle bli några blommor. Men så! Rätt sent i somras såg jag en, två,,,12 knoppar. Stor lite mörkars blommor med kraftiga stjälkar. Jag frågade damen om hon ville ha den tillbaka men hon bara skrattade och var så glad att den äntligen ville blomma. Härligt!
  Ha det gott!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 4. Fin liten historia som inger hopp;-).

  Kram

  SvaraRadera
 5. Wow! Frankrike har jag aldrig varit till, men det står ju på min lista ... Visa gärna mer!

  /Jenny

  SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...