torsdag 19 januari 2012

Fler boktips!

Här kommer några utländska favoriter i trädgårdsvärlden:

Jag tycker mycket om Frankrike och Provence är mitt favoritresmål. Därför är dessa två böcker givna: Living in Provence av Barbara och René Stoeltie och Provence Interiors av Lisa Lovatt-Smith. Båda består av en samling fotografier tagna i olika hem och trädgårdar i Frankrike. Omslaget till Provence Interiors är från Nicole de Vésians underbara trädgård le jardin de la Louve.Fotografen Sébastien Siraudeau har i dessa böcker samlat fotografier som han tagit av franska hem (t.v.) och guest houses (t.h.), från Normandie i norr till Provence i söder. Till varje reportage finns en webadress om man vill se och veta mer. Det ska dock sägas att interiörbilderna är fler än trädgårdsbilderna.


I amerikanska Rebecca Coles Paradise Found ges exempel på hur man kan inreda terrasser med växter i krukor. Titta gärna in här för mer inspiration.Den nemme have är skriven av landskapsarkitekten Laila Sölager och hon skriver bl a för tidskriften "Haven". Här får du konkreta och användbara råd om vägen till en lättskött trädgård. Råden gäller oavsett om du har en helt ny trädgård eller en befintlig trädgård som du vill göra om. Det finns också fina ritningar på olika trädgårdsförslag. Claus Dalby ger i sin bok Min krukkehave tips på hur du kan komponera växter i krukor. Han berättar också om växtval, hur man sköter sina plantor och om inredning med krukor i olika rum i trädgården.


Den nye klassiske have av Elspeth Thompson är en liten bok med stort innehåll om trädgårdens inredning, uterum och vatten samt plantor för olika typer av trädgårdar.

God läslust!

1 kommentar:

  1. Det är alltid lika underbart och inspirerande att besöka din blogg. Min längtan till våren och sommaren bara förstärks när jag ser bilder från din mysiga trädgård. Tack för alla fina boktips!
    Helena

    SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...