torsdag 8 augusti 2013

Bambustolar, klematis och lite annat

Så kom det då äntligen, regnet. På riktigt denna gång. Pratade med goa vännen och sa positivt och glatt: "Ja, det ser mörkt och grått ut på himlen". När jag sen tittade på bilder från i går kände jag ett litet sting av längtan efter solen.


 De här bambustolarna fyndade vi förra året men de har blivit stående i förrådet. Flyttade däckstolarna i solhörnan och ställde dit dem i stället. Nu återstår att hitta ett par snygga, vita dynor som passar. Ett par fotpallar skulle heller inte vara så dumt.


Vattenspelet fick en välbehövlig klippning av klematisluggen. L vill att vi ska ta ett beslut om vilken klätterväxt som ska bort. För hans del lutar det åt klematisen för att ge plats åt klätterhortensian och piprankan. Jag har svårt att bestämma mig. 


Min vackra violetta stjärna, 'Étoile Violette' blommar! Känner mig lite stolt eftersom jag inte brukar lyckas så bra med klematis och då menar jag andra sorter än 'Summer Snow'. Men den lyckas väl å andra sidan de flesta med. Visst är det så? Läste att denna klematis (ja, inte min) föddes 1885. Fransmannen Francisque Morel är upphovsmannen och den blommar från juli till september.  Och det stämmer.


I går tog jag tre djupa andetag och tänkte att nu jäklar skulle det bli ordning på skämssidan vid garageuppfarten! Med liv och lust kastade jag mig in i projektet som, naturligtvis, visade sig bli större, mycket större. Har träningsvärk i dag. Och det regnar. Ja, jag ska fortsätta. Ska bara tanka lite motivationsenergi först.

Kram


12 kommentarer:

 1. Hej Eva,

  Nu har jag tittat runt i din härliga blogg länge.....suck, så vackert du har det och så fina bilder du tar! Vilken känsla!

  Jag var hos Katarina häromdagen (Katarinas trädgård) och fick tipset om din blogg. "Henne skulle du gilla" var Katarinas ord:)

  Jag lägger direkt till dig på min "lista" och kommer snart tillbaka igen.

  Varma hälsningar,
  Maria  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din gulliga kommentar! Och så fina Katarina:-). Jag ska genast titta in på din blogg!

   Hälsar Eva

   Radera
 2. DU har så fint!!
  Skulle flytta Klematisen om jag vore du.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mariana (hälsar L) och jag tror att jag instämmer.

   Ha det så bra själv!

   Eva

   Radera
 3. Vem har inte något skämsställe som skulle behöva tas hand om ... Just nu är det nere på bron faktiskt, har en massa visset i vaser och utblommade penséer ... Jobbar delat idag så jag vet inte om jag orkar göra något när jag är hemma mina fyra timmar.

  Ha det bra,kram
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre med lite i taget. Det får inte bli ett måste. Vill jag inte kan det lika gärna vara.

   Ha det så bra.

   Eva

   Radera
 4. Jätte snyggt med vattenspegeln! Spännande att se vad ni beslutar er om för växter.
  Min Summer Snow som jag köpte i fjol dog. Hoppas det var vinterns fel och inte min....så jag fick köpte en ny i år. Men inte har det växt så där som man läser om! Har höst gödslat den nu. Ser att den har flera knopp iallafall:)
  Låter spännande med skämshörnan!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Merja för din kommentar! Att din Summer Snow inte klarade sig beror säkert på vintern. Många knoppar måste i vart fall tyda på att den inte vantrivs. Jag är alls ingen expert, men vill ändå säga att du inte ska ge upp. Det där med gödslingen gör kanske susen! Lycka till! Återkom gärna och berätta hur det har gått.

   Hälsar Eva

   Radera
 5. Alla har vi något hörn i trädgården som hör till skämsstället men det hör väl till, här finns det fler än ett. Jag älskar ditt vattenspel (fast det vet du ju redan) maken håller på för fullt nu och jag hoppas det blir klart snart.

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skönt att höra att man inte är ensam;-). Ser fram emot att se det färdiga resultatet. Ni har säkert lyckats jättebra.

   Kram Eva

   Radera
 6. Oj så mycket vackert jag hittade här hos dig! Vilken fin trädgård du har!
  Superfin vattenspegel!

  Ha det fortsatt sommarfint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och så roligt att du tittade in!

   Önskar dig detsamma./Eva

   Radera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...