lördag 17 maj 2014

Funkior och vattenhyacint


Dagens bilder kommer från västra sidan där funkiakrukorna står. Tidigare stod funkiorna och fyllde ut vackert och täckande i rabatterna. Rätt snart upptäckte jag att sniglarna också gillade dem och hade dem på sin favoritmeny. Då grävde jag upp dem kvickt och planterade dem i krukor istället. Nu får de vara i fred, peppar, peppar!

Vattenhyacinten blommar. Hörde att blommorna vanligtvis var blåa och att det var ovanligt med vita. Lite stolt är jag allt över denna sällsynta, vita skönhet. 

Må så gott och tack för att ni tittar in!

Kram

Eva


8 kommentarer:

 1. Vad häftigt med en vattenhyacint, det har jag inte koll på vad det är. Tråkigt med sniglarna, men du har ju löst det bra med krukorna. Vårgatan gör verkligen skäl för sitt namn, eller nu kanske man ska kalla det sommar? Hur som helst, ha det fint!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Så fint det ser ut, jag får Löddeköpinge-känsla! Men hur får du vattenhyacinten att blomma??? Övervintrar du den? I så fall, hur?
  Undrar
  Frågvis Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt det där med Löddeköpinge-känsla (tack!), jag köpte nämligen vattenhyacinten där:-). Av alla som låg där fanns det en som blommade. Det var så jag fick veta om den ovanliga färgen. Jag övervintrar inte vattenhyacinten utan får snällt köpa en ny varje år. Det är dock första gången som jag har en blommande vattenhyacint.

   Kram i ett mysigt försommarregn./Eva

   Radera
 3. Här är en till med samma otrevliga erfarenhet att funkiorna blir sniglarnas och snäckornas frukost, lunch och middag.
  Tål att tänkas på om jag skall göra det samma som dig, ser himla snyggt ut ialla fall :=)

  //Iren

  SvaraRadera
 4. Såå härliga bilder! Gillar verkligen funkior. Har också mina i krukor. Praktiskt att kunna flytta runt.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. *Tack för tips några vattenhyacinter måste jag skaffa. Många snygga krukor du har.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Dear Eva,
  what a wonderful work, what a great idea and what fantastic pictures!!!
  All the best do you
  Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Jätte fint med hosta i kruka. Än så länge går det bra med mina i rabatten, men tack för tipset om det skulle ändra sig. Tack för alla fina bilder du visar!! Din trädgård ser toppen ut!
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...