måndag 5 maj 2014

Äppelblom, rockande nattdrottningar och lökfrågan

På Vårgatan blommar rhododendronbuskarna och äppelträden i vitaste vitt. Väldigt tidigt, men så sagolikt vackert. I rabatten under det ena äppelträdet blommar även de majestätiska tulpanerna av sorten 'Queen of Night'.  En grupp ser ut att rocka loss ordentligt i det vackra vädret med körtjejerna bak och the leading lady herself längst fram. Grrr, varför satte jag inte fler lökar i höstas? Då hade jag haft ett helt hav av rockande nattdrottningar nu. Det märkliga är att jag varje vår ställer mig denna lökfråga. Och varje vår tänker jag att jag till hösten minsann ska sätta jättemånga lökar. Ännu märkligare är att det inte verkar finnas något svar på lökfrågan, trots att jag ställt den så många gånger. Eller så gör det det, men jag vill kanske inte erkänna det för mig själv. Det skulle ju kunna vara något som har med lättja att göra. Eller glömska. Det senare låter bättre. Jag glömde helt enkelt. Ja, ja, det är sånt som händer, men i höst då ska jag minsann...

Kram

9 kommentarer:

 1. Jag tänker likadant när tulpanerna tittar upp lite här och där...men i höst ska jag minsann... ;) Susanne

  SvaraRadera
 2. Jag både glömer och förtränger, det är inte det roligaste man kan göra. :)
  Just queen of night är en klar favorit men av de 100 lökar jag satte för två år sedan kommer bara 20 st i å, två säsonger senare. de jag satte i höstas blommar som dom ska och lite till, 100 lökar blommar med mer än 200 knoppar, härligt hav.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Precis så där tänker jag också varje vår - det vore lättare om man satte lökarna på våren istället då rabatterna är tomma och man ser var man skall sätta dom. Fast till hösten ska jag minsann ...
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Varje vår tänker jag att jag ska markera med bambupinnar var jag ska sätta lök. Fast det är som förgjort. Det går bara inte!
  Så väldigt vackert det är - all den vita blomningen! Tjusigt.
  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 5. Men så vackert med allt vitt fluff! Jag ska allt påminna dig till hösten kära du så kan du inte skylla på glömska nästa vår :-)

  SvaraRadera
 6. Men så vackert det blommar hos dig! Här har både äppelträdet och plommonträdet döden dött för några år sedan och det har inte blivit av att skaffa nya, saknar dem nu! Jag gör precis som du, planerar alla lökar inför hösten så jag ska få så där många och fint och tidig blomning och hej och hå, men vad händer ...?

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Såå snyggt med alla vita blommor. Det ser verkligen inbjudande med hängmattan och lyktorna i trädet. Och visst hade det varit läckert med ett gäng tulpaner också :-)

  Hälsningar Malin

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara bilder! Så ljusa och fina.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Ja Eva, 4 tulpaner känns kanske lite futtigt :) Men det kommer ju fler höstar då man kan plantera mer lökar. Och du har ju mycket annat fint att njuta av nu, det syns tydligt!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...