torsdag 9 maj 2013

Pallkragehörnans nya utseende

Hörnan i östra delen av trädgården har genomgått en förändring. Växtligheten är densamma, dvs i rabatten växer buxbom, jättedaggkåpa och salvia. 


Rosorna 'Venusta Pendula', 'New Dawn' och 'Madame Alfred Carrière' klättrar fortfarande på spaljéen. Förhoppningsvis har de fått det varmare och mer lä genom förändringen. I rabatten har vi lagt ett par trampstenar som jag och L göt för några år sen och på så sätt kommer man lättare åt ogräset. De är visserligen "nya" men det är inte det som är den huvudsakliga förändringen utan det är det här: I vinkel med stallfönsterväggen stod två rutmönstrade spaljéer som L hade snickrat ihop. Jag lyckades övertala honom att det skulle bli mycket finare ifall det blev en enhetlig avskärmning. Dessutom skulle vi slippa se den upphängda tvätten i torkrummet som finns bakom planket. När jag dyrt och heligt hade lovat att inte för någonting i världen ändra mig igen togs de två spaljéerna ner och upp kom ett nytt plank. Lite svart färg - et voilà! 

De två nedmonterade spaljéerna har redan fått en ny plats. Det var inte så svårt att övertala L denna gång (heller). Bilder kommer.

Vill du se hur hörnan såg ut innan klickar du här och här.Kram

1 kommentar:

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...