onsdag 7 augusti 2013

En påse blandat

Är inne på de sista dagarna av ledigheten. Denna sommar har varit fantastisk, den bästa på länge. Känner mig så nöjd och belåten. Har verkligen kopplat av, vilat och tankat energi. Kan faktiskt, för en gångs skull, se fram emot att återgå till rutinerna i vardagen. Just nu går jag mest och duttar omkring, lite här och lite där, vilket dagens bilder får illustrera. 



På bordet i uterummet har denna kruka med nätboll och murgröna tagit plats.


Kryddväxterna trivs i sin korg, även om jag hade förväntat mig en mer överdådig och frodig växtlighet av dem. Funkian och kärleksörten i sina krukor bjuder däremot alltid på just det. 



Ville utöka blomsortimentet i trädgården och tog en tur till plantskolan för att se vad som blommar just nu. Kom hem med bolltistel


och rudbeckia, så klart. De står för tillfället i pallkragehörnan i väntan på att ägaren har tänkt ut den perfekta platsen. 


 'Rozanne' har i ett obevakat ögonblick iklätt sig en annan skrud av buxbomsblad. Varmare och grönare på andra sidan, tro?


Inomhus har det inte blivit så mycket gjort vilket ju i och för sig är ett gott tecken. Har i tanken lite nya idéer där dessa två nyinköpta tavlor kommer att ingå.   



Tills sist vill C passa på att skicka ett innerligt tack till den som uppfann isglassen. Underbart svalkande för den som går med pälsen på året runt.

Ha en fin dag var ni nu än befinner er!

Kram




13 kommentarer:

  1. Vad bra att du haft en skön ledighet, håller med dig om att det ändå är skönt med rutiner igen. Härliga bilder du visar, och vilken lycka för hunden att få isglass!

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Jenny, för din gulliga kommentar.

      Ha en fortsatt fin (jobb)vecka!;-)

      Kram Eva

      Radera
  2. Hej
    Jag skulle gärna vilja veta var ni har köpt era terassdörrar eller något namn på dom.

    Hälsningar från Ewa i Helsingborg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ewa, så roligt att du gillar våra terrassdörrar! Dörrarna är gjorda av en väldigt duktig snickare som du hittar på
      www.pe-te-snickeri.se.

      Hälsar Eva

      Radera
    2. Tack så hemskt mycket för ett snabbt svar.

      Hälsningar från Ewa

      Radera
  3. Det låter ju riktigt bra. Att du är nöjd med din ledighet och känner för att dra igång igen. Så ska det vara!

    Kul Rozanneblomma - busig!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Fina bilder! Jag håller med! En sådan underbar sommar och man märker på alla att de är nöjda och redo att ta sig an hösten. Jag längtar också till att få fixa inomhus. Det har inte prioriterats direkt..
    .Men först ska vi njuta av augusti! Har varit en dagstur till norra Själland idag och det var en riktigt mysig dag! Danmark är härligt!
    Må så gott!
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Milla! Danmark, oavsett var man befinner sig, är aldrig fel.

      Ha det så bra!

      Eva

      Radera
  5. Jag har inte fått nog av ledighet, inte alls. Vill ha mer. Men å andra sidan har jag ju inte haft sommarlov som vissa andra... Men det ska bli skönt när skolan börjar igen och Hugo inte kan sitt vid datorn varje vaken sekund.
    Ha det bra!
    Kram
    Katarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stackars dig, men det är faktiskt inte alla som får besök av människor från andra sidan sundet och för den delen jordklotet;-) Förstår precis vad du menar med Hugos dataspelande; det ska bli såååå skönt med rutiner och struktur igen.

      Kram på dig

      Eva

      Radera
  6. Oj så många vackra bilder! Nätbollen, den skulle jag också vilja ha! Krukan med citroner, e den från Zetas? Såg sådana när jag körde genom stockholm tidigare i sommar, skulle ha köpt några i svart, men vi hade inget utrymme i den fullpackade semesterbilen... Ytterligare en gång ser jag hur fina Hostorna är som krukväxt (jag har MASSOR av Hosta), nästa år ska jag också ha dem i kruka! :D
    Ha det gott!
    /Kitty

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kitty!

      Citronkrukan är från Löddeköpinge plantskola, men Zetas har säkert något liknande. Nätbollen däremot köpte jag när vi var på bilsemester med familjen i Provence. Förstår precis när bilen är fullpackad...:-).

      Ha det så bra!

      Eva

      Radera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...