lördag 7 september 2013

Skämshörnan del 1

Så, nu är det dags. Dags att visa och komma ut med min skämshörna. Och här är den.


Denna anskrämliga och okontrollerade del finns på framsidan och ja, jag har tänkt på det här med första intrycket, men... Hursomhelst består delen av två avdelningar; en för soptunnorna och en, i alla fall var det meningen, för skön växtlighet. Soptunnorna (inte däcken och slangen) ska stå kvar i den vänstra delen och i den högra delen ska jag skapa mitt eget mini-Provence. 


Här har jag slitit, dragit och svurit en hel dag. Jag har kämpat med kilometerlånga rankor av murgröna och smitande vildvin som nästlat sig in i ligusterhäcken och annat krafs.


När jag var på väg upp i den fyllda trädgårdstunnan för att med kroppstyngden skapa mer plats åt ogräset stod jag öga mot öga med dessa läckerheter. Hade inte ens sett dem! 


Och då upptäckte jag också dessa i ljuvligt blått. I mitt lilla drömlandskap ingår naturligtvis vindruvorna och när jag såg dem fylldes jag av energi och lust och tog i ännu mer. Nästa steg är att lägga ut marktäckväv och plantera en häck. Fortsättning följer.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.

Kram

7 kommentarer:

 1. Missförstå mig inte nu, men jag njuter av att se andras skämshörnor! Det är ju så mycket fokus på det fina i bloggvärlden och därför är det så skönt att få se den andra sidan, som ju finns i alla trädgårdar. Fast i ärlighetens namn tycker jag inte att du har nåt att skämmas för! ;) Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Oj vilka fina vindruvsklasar du hade där! Ibland behövs inte mycket för att ge en kick i baken. Väntar på uppföljningen! :)

  /Kitty

  SvaraRadera
 3. Wow, vilket projekt! Det är ju ett ganska okej hörn för att vara skämshörn tycker jag men jag förstår att du vill använda det till bättre saker. Provancehörn låter ju bra.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så spännande!! Kul med upptäckten som gav dig ny energi. Låter fint med häck planteringen.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att få se någons skämshörna ;) Kan tala om att mina skämshörnor (ja det finns mer än en skamvrå) ser mycket värre ut. Vilka härliga druvor!!! Vilken otrolig upptäckt!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Ja, det där såg ju inget vidare ut, Eva, det trodde jag inte om dig! Nåja, du får nog ordning på det, jag är inte det minsta orolig. Mini-Provence, va? À la Nicole de Vesian, kanske? Jag väntar med spänning!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Jag håller med Hanna, det är tur att vi alla har våra skräphörnor. Fast jag såg ingen hos dig när jag var där, bara att allt såg så fint ut.

  Kram Anna

  SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...