torsdag 19 juli 2012

Trädgårdsbloggarträff

Jag har varit på min första trädgårdsbloggarträff. AnnCharlotte och Anna bjöd in och vi började i den stora trädgården som AnnCharlotte är trädgårdsmästare i. Hon har verkligen gjort en jätteinsats för att få det frodigt och vackert. På hennes fina blogg kan du se fler bilder, både före- och efter-foton.


Sen fortsatte vi hem till hennes egen lilla oas och välkomnades av detta härliga flaggspel. Här och var finns det små vackra detaljer som den här lilla pojkstatyn. Lägg märke till växterna som växer på var sin sida av den. "Det bara blev så", sa AnnCharlotte.Därefter var det dags för Annas trädgård. Precis när vi kommit dit öppnade himlen sig, bokstavligen. Regnet vräkte ner så vi fick beundra trädgården från uteplatsen en stund. Ingen dålig utsikt. På höger bild syns det senaste tillskottet, palatsruinen.Regnskuren var snabbt över och sen kunde vi gå runt. Vackra höganäskärl utplacerade på väl genomtänkta platser i den härliga grönskan .


Det sanslöst vackra och svävande trädäcket ovanför dammen. Fantastiskt att bara komma på idén. Så rätt!


Anna presenterade den här funkian som hennes "monster-hosta". Har aldrig sett något liknande och nej, det finns inget under som höjer upp växten.Och så den mysiga uteplatsen där vi bjöds på jättegod fika.


Både AnnCharlottes och Annas trädgårdar är bevis på att man kan göra mycket med små ytor, att få en liten trädgård att verka ännu större. Det vill säga om man har idéerna, blicken och känslan för det... Att beskriva det man känner och tänker första gången man stiger in i en trädgård som man sett på nätet, eller i tidningar och böcker, är inte lätt. Det är som att pusselbitarna man har med sig plötsligt faller på plats, allesammans på en gång och så har man hela bilden framför sig. Häftigt! Och som löken på laxen har jag fått nya kompisar i bloggens värld. Så tack AnnCharlotte och Anna för en jättetrevlig eftermiddag och att jag fick möjligheten att vara med!
Kram

2 kommentarer:

  1. Ja, så roligt det var att träffas! Lite tråkigt med skuren som omintetgjorde fika ute i spenaten men det gick ju bra som det gjorde... men lite trångt :-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så kul vi hade, och så fint du både fotar och skriver! :) Kram Hanna

    SvaraRadera

Blir så glad för en hälsning! Tack!/Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...